Vés al contingut

Festes de Barcelona

Barcelona és un ciutat festiva. Durant tot l'any i especialment a l'estiu, hi ha esdeveniments a tenir en compte a l'hora de planificar el viatge. La ciutat ofereix una gran quantitat de festivals, alguns de gran tradició i d'altres més moderns, relacionats amb concerts, esports.

 

GENER

 • Dia de Reis. El 6 de gener és conegut com el Dia de Reis, el més important del calendari per als nens de Barcelona. Tradicionalment és quan reben els regals. El 5 de gener se celebra l'espectacular Cavalcada de Reis. Els Reis Mags arriben a Barcelona per mar carregats de regals, són rebut per les autoritats de la ciutat i recorren la ciutat amb una desfilada de carrosses i música que reparteix caramels als nens i grans.
 • Festes dels Tres Tombs. Una part clau de la festivitat de Sant Antoni Abat a Barcelona, ​​patró dels animals, és la festa dels Tres Tombs. Cada 17 de gener hi ha una desfilada de carros tirats per cavalls a la zona del Mercat de Sant Antoni.
 •  

FEBRER

 • Carnestoltes. Al Carnaval de Barcelona hi ha diverses activitats organitzades a la ciutat. Barcelona compta amb prop de 30 rues carnavalesques i més de 150 esdeveniments relacionats amb la festa. Actes tan emblemàtics com el Ball de Carnestoltes, l'arribada del rei Carnestoltes o l'Enterrament de la Sardina, i la Rua en diferents llocs de la ciutat. La gent normalment segueix la tradició de disfressar-se, col·locar màscares i sortir al carrer per veure les desfilades. Un altre Carnaval molt conegut és el de Sitges. Aquest poble té més activitat que el centre de Barcelona i la gent ve de tot arreu per experimentar el carnaval. El carnaval de Sitges és un dels esdeveniments més assenyalats en l'agenda internacional de la comunitat gai.
 • Festes de Santa Eulàlia. Coincidint amb més o menys amb el Carnaval, se celebren les festes d'hivern, en honor de la copatrona de Barcelona, ​​Santa Eulàlia (la Laia). L'Ajuntament organitza una setmana d'esdeveniments culturals, concerts, gegants, actuacions de castellers. Un esdeveniment destacat és el Festival LlumBCN, que il·lumina edificis i monuments de la ciutat.
 •  

ABRIL

 • Diada de Sant Jordi. El 23 d'Abril és la Diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, i coincideix amb la mort de Miguel de Cervantes i William Shakespeare. És tradició regalar una rosa a les dones i comprar un llibre. Aquest és un dels dels dies més acolorits de Barcelona i tot Catalunya, els carrers s'omplen de venedors de roses i les llibreries estableixen llocs de venda al llarg de les principals vies de la ciutat.
 • Fira d'Abril de Catalunya. Andalusia arriba a la ciutat organitzat pel sud i per població andalusa gran de la ciutat. Té una durada de per al voltant d'una setmana a partir de finals d'abril i es manté al Parc del Fòrum. La Fira se celebra a un conjunt d'aproximadament 70 casetes dedicades principalment a l'oci, al ball, i a la restauració. Inspirada en el seu origen andalús i els costums del Sud, a la Fira d'Abril de Barcelona predominen les sevillanes i altres balls i cants flamencs. Durant uns deu dies a partir de finals del mes d'abril.
 •  

MAIG

 • L'Ou com Balla. El dia del Corpus Christi se celebra la tradició de "L'Ou com Balla". Mantenint la tradició des del segle XV, es fa ballar un ou als brolladors de diverses fonts situades en claustres, patis o jardins del barri Gòtic i l'Eixample. La closca d'un ou buit es manté girant al sortidor sense caure i les fonts es decoren amb flors.
 • Fira de Sant Ponç. L'11 de Maig, dia de Sant Ponç, sant patró dels herbolaris i apicultors, se celebra una fira al carrer Hospital. Es tracta d'un mercat a l'aire lliure al barri del Raval amb llocs de mel, fruites confitades i remeis naturals.
 •  

JUNY

 • Festival del Grec. El Grec Festival de Barcelona és un festival internacional de teatre, dansa i música. Té una llarga tradició en la vida cultural de Barcelona i és la principal atracció de l'estiu barceloní. Rep el seu nom de l'espai central del festival, el Teatre Grec creat a Montjuïc el 1929 per a l'Exposició Universal. És l'espai central del festival, però les actuacions s'estenen per tota la ciutat i durant tot l'estiu.
 • Revetlla de Sant Joan. La nit abans de la Festa de Sant Joan Baptista (24 de juny), la gent de Barcelona sortir al carrer o fer festes a casa per celebrar la Revetlla de Sant Joan (St Nit de Juan), que consisteix en beure, ball, fogueres i focs artificials.
 • Pride Barcelona. La festa de l'Orgull Gai de Barcelona és una setmana de les celebracions celebrades a finals de juny, amb un programa farcit de cultura i concerts, juntament amb la tradicional marxa de l'Orgull Gai a l'últim diumenge del mes.
 • Sónar. És la celebració de la de Barcelona música electrònica i es diu que és l'Europa de més gran tal esdeveniment. Llocs i dates canvian cada any.
 •  

AGOST

 • Festa Major de Gràcia. Aquesta festa de barri de Gràcia, que té lloc durant nou dies al voltant 15 d'agost, és una dels més grans de Barcelona. Més d'un dotzena de carrers de Gràcia estan decorades pels seus habitants i competeixen pel premi al carrer més imaginatiu.
 • Festa Major de Sants. El districte de Sants llança la seva pròpia versió d'una setmana festa, al voltant del 24 d'agost. de caos decorat.
 • Festes de Sant Roc. Durant quatre dies a mitjans d'agost, la Plaça Nova del barri Gòtic es converteix en l'escenari de cercaviles, correfoc, un mercat, tradicional, música internacional i espectacles de màgia per als nens.
 •  

SETEMBRE

 • Diada Nacional de Catalunya. El dia nacional de Catalunya, curiosament, commemora la rendició de Barcelona el 11 setembre 1714 a la monarquia borbònica d'Espanya, al terme de la Guerra de la Successió espanyola.
 • Festes de la Mercè. En la festivitat de la Mercè, copatrona de Barcelona, ​​se celebra a la ciutat de festa major. Hi ha una cursa de natació al port, concerts gratuïts i una llarga llista d'esdeveniments culturals. Alguns de tradició catalana, com castellers, sardanes, desfilades de gegants i capgrossos i un gran correfoc. La fi festa il·lumina el cel de Barcelona amb focs artificials en un espectacle de llum i música.
 • Mostra de Vins i Caves de Catalunya. Una excel·lent oportunitat de degustar una àmplia gamma de vi i cava català. Aquesta exposició té lloc a Maremàgnum, durant quatre dies, a finals de setembre.
 • Festa Major de la Barceloneta. De Barcelona assistents a la festa en general només tenen una curta espera fins la propera oportunitat per a festejos. Encara que en una escala petita, El concert de la Barceloneta, per celebrar el local sant patró, Sant Miquel, el 29 de setembre, dura al voltant d'una setmana i consisteix en un munt de balls.
 •  

NOVEMBRE

 • Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Durant tot el mes novembre la ciutat és l'amfitriona de gran quantitat d'actes relacionats amb el jazz. En cada edició es programen més de 60 concerts, amb grans noms del gènere amb propostes atractives per arribar a tots els públics.
 •  

DESEMBRE

 • Fira de Santa Llúcia. A mitjans de desembre té lloc la Fira de Santa Llúcia, un enorme mercat a l'aire lliure envolta la catedral davant de l'entrada principal. Aquesta ple de gent que compra ornaments nadalencs, arbres i les figures per als pessebres. A l'Església de Betlem, a la Rambla, es pot veure una exposició de pessebres durant tot el mes i un de mida natural es construeix davant de l'Ajuntament, a la Plaça Sant Jaume.