Vés al contingut
Plaça Prim

Plaça Prim - Barri mariner a Barcelona

La Plaça Prim és la més emblemàtica del Poblenou. És una petita plaça construïda l'any 1851, que era un lloc de trobada per a pescadors i obrers. Representa, al costat del carrer Taulat, el nucli més antic d'aquesta barriada.

És un dels pocs racons de Barcelona que conserva les cases baixes típiques dels barris mariners. Les construccions del segle XIX que l'envolten eren els habitatges dels pescadors quan aquest era un barri mariner. La tranquil·litat, els tres fantàstics arbres i la font ens traslladen a l'ambient dels barris de pescadors dels pobles de la costa.

L'antic bar de pescadors s'han convertit en un dels millors restaurants de peix de Barcelona. Els Pescadors té una terrassa a la mateixa plaça, on sopar a la fresca en una nit d'estiu és tot un privilegi.

Nominada inicialment com Placeta Isabel, posteriorment plaça de Sant Francesc i després que el general Prim morís en un atemptat, cap a l'any 1870, els veïns progressistes del barri la van rebatejar amb el seu nom. Es creu que en aquest zona van viure els "Icarians" a finals del segle XIX, socialistes utòpics seguidors de Cabet.

Afegeix un nou comentari