Vés al contingut

Plaça Sant Felip Neri, un oasi de tranquil·litat

En ple Barri Gòtic es troba la Plaça de Sant Felip Neri, un oasi de pau i tranquil·litat al centre de Barcelona. El primer edifici que s'instal·la és el Palau del Bisbe, que s'aposenta sobre la muralla romana a 1253. L'església de Sant Felip Neri i el convent de la congregació són de l'any 1673. El creixement d'habitatges al seu voltant acaba configurant una plaça.

Al gener de 1938, en plena guerra civil, l'aviació franquista bombardeja la zona i destrueix dos edificis. Les empremtes del bombardeig encara poden observar-se a la façana de l'església.

A partir de 1956, es remodela la plaça amb el trasllat de la façana de dos edificis havien estat desmuntats dels seus llocs d'origen amb motiu de la construcció de la Via Laietana. La primera és la del Gremi dels Calderers, que originalment era al carrer Boria. Va ser traslladada a la Plaça Lesseps en 1911 i s'instal·la aquí definitivament, al costat de l'església en 1958. L'altra façana, correspon a l'edifici del Gremi de Sabaters, també afectat per les obres de la Via Laietana.

Al costat d'aquesta casa, en un palauet del segle XVIII reformat, s'instal·la el 2005 un hotel de cinc estrelles. Té una agradable terrassa que permet gaudir d'uns dels pocs llocs tranquils del nucli antic, sempre ple de turistes.

Afegeix un nou comentari