Vés al contingut

Visitar Barcelona en un dia

A Barcelona sempre hi ha alguna cosa nova per descobrir, fins i tot per als que viuen tota la seva vida en ella. Però si només disposes d'un dia, hem preparat una guia perquè visitis el que no et pots perdre.

 

L'itinerari s'inicia al Passeig de Gràcia. Entre els carrers Consell de Cent i Aragó es troba la "mansana de la Discòrdia". Reuneix tres edificis emblemàtics del modernisme català. les cases1Lleó Morera, 2Amatller y 3Batlló, construides per Lluis Doménech i Montaner, Josep Puig i Cadafalch y Antoni Gaudí. Tres joies modernistes, concentrades en una mateixa illa de l'eixample barceloní.

 

En el mateix passeig, cantonada amb el carrer Provença, hi ha la4Casa Milá, coneguda popularment com "La Pedrera". Edifici de pisos creat por Gaudí, considerat la joia del modernisme barceloní. La seva façana ondulant ens recordarà el mar.

 

La visita continua en la 5Sagrada Familia, una de les icones barcelonines. És l'obra més coneguda del genial arquitecte Antoni Gaudí, profund i inspirat en la natura. Aquesta obra mestra modernista segueix en obres, més de 80 anys després de la mort del seu creador. La seva façana plena de detalls i simbolisme que conviden a hores de contemplació.

 

 

A la tarda hem de desplaçar-nos al Barri Gòtic. Es pot començar per6les Ramblas de Barcelona. Ningú que visita Barcelona, deixa de passejar-hi. Al principi de la Rambla, a la Plaça Catalunya, es troba la 7Font de Canaletes. Explica la llegenda que tot el que beu la seva aigua tornarà a Barcelona. També és lloc de celebració dels èxits del Futbol Club Barcelona.

 

Seguim per la Rambla fins al número 83, on es troba la8Pastisseria Escribà. L'establiment ocupa l'Antiga Casa Figueras, construïda el 1902 per l'arquitecte modernista Antoni Ros i Güell, catalogada com a monument artístic. Molt a prop d'aquí, està el 9Mosaïc de Miró. Creat per Joan Miró el 1976 al terra de les Ramblas de Barcelona. No ens hem de perdre el10Mercat de La Boquería, el mercat més emblemàtic de Barcelona. És el més gran de Catalunya, el més variat en oferta alimentària i també el més visitat pels turistes. En el seu interior es pot menjar excel·lent cuina de mercat en algun dels seus bars. Sobresurten el 11Bar Pinotxo i el 12Quim de la Boqueria

 

Pel carrer Ferran s'arriba a  la 13Plaça Reial,  on hi ha un fanal modernista dissenyada per Gaudí. si reprenem  el mateix carrer arribarem a la 14Plaça Sant Jaume, amb l 15l'Ajuntament i el 16Palau de la Generalitat. Molt aprop, pel  Carrer del Bisbe, ens acostem a la  Plaça Nova, on es pot visitar 17el Claustre i la18Catedral.

 

El punt final serà el barri de La Ribera. Al carrer Montcada es troba el conjunt d'arquitectura civil medieval més important de Barcelona. Està plena de palaus, al de Berenguer d'Aguilar es troba la seu del19Museu Picasso. Acabarem la jornada a la impressionant basílica de20Santa Maria del Mar, que va néixer com la nova catedral de Barcelona al segle XIV.

Afegeix un nou comentari