Vés al contingut

La Catedral de Barcelona

La primera catedral de Barcelona és de l'any 559, quan es va celebrar el Consell a Barcelona. Dedicada a la Santa Creu, va ser destruïda per Almanzor en l'any 985. El comte Ramon Berenguer el Vell, en 1046, inici les obres les obres de la catedral romànica, que fou consagrada el 1058. Es troba al mateix lloc que l'actual , però orientada a l'inrevés.

La Catedral de Santa Creu i Santa Eulàlia, és la catedral gòtica de Barcelona. Va ser construïda de la XIII al XV sobre l'antiga catedral romànica, construïda al seu torn sobre una església visigoda, de l'any 559, que va precedir una basílica paleocristiana, les restes es poden veure al soterrani del Museu d'Història de la Ciutat. La finalització de la façana d'estil neogòtic és més moderna (segle XIX). Està dedicada a Santa Creu i Santa Eulàlia. Una jove que segons la tradició catòlica va ser martiritzada en l'època romana. Una història diu que va ser exposada nua en el fòrum de la ciutat i miraculosament va caure neu a la primavera cobrint la seva nuesa.

La Catedral de Barcelona compta amb un claustre gòtic, en el qual viuen 13 oques blanques (es diu que Eulàlia tenia tretze anys quan va ser executada).

Hi ha cinc portes de la Catedral de Barcelona. La principal, situada al centre de la façana de la Plaça de la Catedral, dissenyada per l'arquitecte Josep Oriol i Mestres és d'estil neogòtic amb un arc gòtic. El Portal de Sant Iu és la més antiga, està situat a la part posterior i fa 500 anys era l'entrada principal de la Catedral.

Afegeix un nou comentari