Vés al contingut

Torre Agbar, el gratacel més visitat de Barcelona

La Torre Agbar és un dels icones arquitectòniques de Barcelona i un dels seus edificis més coneguts. Un gratacels de 34 plantes i 145 metres d'altura situat al barri tecnològic de Barcelona 22@. Obra de l'arquitecte Jean Nouvel, té forma clilindrica coronada per una cúpula d'acer i vidre.

 

Va ser inaugurat el 16 de setembre de 2005. El seu propietari és el grup multinacional Agbar que té aquí la seva seu corporativa. El 16 novembre 2013 ha estat adquirit per la cadena hotelera Hyatt , per convertir-lo en un hotel de luxe.

 

Recobert per 59.619 làmines de vidre. La seva principal característica és el seu sistema d'il·luminació nocturna. Format per 4.500 dispositius d'il·luminació de tecnología LED, que es controlen de forma independent, permet generar imatges i transició de colors a tota la façana de l'edifici.

 

El 2011 la Comissió Europea va distingir de la torre Agbar amb el títol d'Edifici Verd per la seva eficiència energètica  Gestionat per un sistema informàtic que regula la il·luminació en funció de l'ús de l'espai, part de les lames que cobreixen l'exterior de l' edifici incorporen plaques foltovoltàicas que acumulen energia per autoabastir la torre i tenir il·luminat tot l'exterior, només té un cost d'uns 6 euros / hora.

Es recomana visitar de nit, quan està il·luminada.

Detalls
Torre Agbar
Diagonal, 211
08018 Barcelona (Poblenou)
93 208 04 14
 
Transport públic:
Glòries (L2)
Horari: L'horari d'il·luminació a l'estiu (1 d'abril a 30 de setembre)  es de 21 h. a 24h. La resta de l'any, de 19 h. a 23 h.

Afegeix un nou comentari